Zelf uw nieuwe betalingsrechten inzien bij RVO

07-10-2014 om 11:30:36 uur

Referentiegegevens nieuwe betalingsrechten
Vanaf heden kunt u op het klantportaal van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zien of u recht heeft op betalingsrechten en of u eventueel nog aanpassingen moet maken.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kent de betalingsrechten toe aan de hand van het registratienummer van de Kamer van Koophandel. Om vanaf 2015 in aanmerking te komen voor betalingsrechten, moet een bedrijf als actieve landbouwer/landbouwbedrijf geregistreerd zijn. Dit houdt in dat het bedrijf als landbouwbedrijf of agrarische onderneming is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Daarnaast moet het registratienummer van de Kamer van Koophandel zijn gemeld bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De activiteit wordt aangegeven met een SBI-code. De codes die beginnen met 011, 012, 013, 014 en 015 worden gezien als landbouwactiviteiten.

Wanneer uw Kamer van Koophandel inschrijving niet aan de voorwaarden voldoet, maar u wel actief landbouwer bent, kunt u uw Kamer van Koophandel inschrijving wijzigen. Wij kunnen u hierbij helpen.

 
Raadplegen referentiegegevens
De vaststelling van de betalingsrechten is gebaseerd op uw bedrijfsgegevens

zoals die bij RVO bekend zijn, de referentiegegevens. U kunt uw referentiegegevens raadplegen op het klantportaal: mijn.rvo.nl. U gaat naar het onderwerp Regels en kiest voor de pagina Gemeenschappelijk landbouwbeleid nieuw GLB. Daar kunt u onder Direct regelen en bekijken referentiegegevens uw gegevens raadplegen. U ziet daar de waarde van uw toeslagrechten in eigendom op 15 mei 2014. Ook kunt u zien of u op basis van de huidige gegevens recht heeft op betalingsrechten.

 
Ondersteuning door Hans Rietveld Agrarisch Advies
Het financiële belang van de betalingsrechten is groot. Een goed advies is daarom belangrijk. Wanneer u twijfelt aan de toekenning van uw betalingsrechten of wanneer u volgens de referentiegegevens geen recht heeft op betalingsrechten, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

ga terug

Technisch gebouwd door: designpro.nl | Optimalisatie door Z-IM.nl