Natuurbeschermingswet -> PAS

20-11-2014 om 11:04:14 uur

Via onze laatste nieuwsbrief hebben wij begin deze maand al onze klanten geïnformeerd over actualiteiten in de wet- en regelgeving die van belang kan zijn voor uw bedrijfsvoering. Uitgebreid aandacht was er in deze nieuwsbrief ook voor de Natuurbeschermingswet en de PAS (Programmatische Aanpak Stikstof).

Graag willen wij nogmaals benadrukken welke aandachtspunten bij de wijziging van de Natuurbeschermingswet aan de orde zijn:
- Onder het huidige beleid kan er nog gehandeld worden met ammoniakrechten. U kunt aankopen indien u rechten nodig heeft, maar dus ook verkopen als u afbouwt.
- Nu aanvragen zorgt voor borging van de ammoniakrechten (op basis van de combinatie dieraantallen en ammoniak). Vergunde rechten worden gerespecteerd.
- Waarom wachten op de PAS als het nu ook gewoon kan, hebben = hebben. Onder de PAS is niet te zeggen of aanvragen makkelijker wordt en of er meer ontwikkelruimte is.
- Controles op het -in bezit hebben van de NB-wet vergunning- zullen worden aangescherpt.

Wij zijn uiteraard bereid u nader te informeren en uw vragen te beantwoorden. Graag tot ziens op de beurs in Gorinchem, 25, 26 en 27 november.

Team bouw- en milieuadvies

ga terug

Technisch gebouwd door: designpro.nl | Optimalisatie door Z-IM.nl