Emissiearme vloeren en mest verwerken

21-03-2014 om 11:13:29 uur

Er leven veel vragen bij veehouders over emissiearme vloeren. Hoe is de beloopbaarheid? Kies ik voor een mestschuif of een mestrobot? Moet ik dan water gebruiken om de vloer schoon te kunnen houden? Wat is de invloed van de vloer op klauwgezondheid?

Naast emissieverlaging is er weinig bekend over de meerwaarde van een emissiearme vloer ten opzichte van de klauwgezondheid en de ervaringen van de ondernemers. Terwijl het investeringsbedrag fors hoger ligt dan bij traditionele roostervloeren.

Om die keuze overzichtelijker te maken is Hans Rietveld Agrarisch Advies BV momenteel bezig met een onderzoek waarbij een overzicht wordt opgesteld van alle emissiearme vloeren die momenteel verkrijgbaar zijn. Leveranciers worden geïnterviewd waarbij gevraagd wordt naar de specifieke kenmerken, daarnaast gaat er gekeken worden naar de vloeren in de praktijk waarbij vooral wordt gevraagd naar ervaringen van de ondernemer en de mogelijkheden met de vloer.

De ondernemer krijgt te maken met de mestverwerkingsplicht en emissiearme systemen, beide kosten geld en dan is een goede keuze van groot belang. Wanneer er al gestart wordt met de mest te scheiden op de vloer, kan dit voordelen creëren voor de verdere stappen.

Heeft u bouwplannen of moet u mest gaan verwerken? Vraag naar de mogelijkheden en neem gerust contact met ons op!

Via onze website zullen we u blijven informeren over het vervolg van dit onderzoek en de resultaten.

ga terug

Technisch gebouwd door: designpro.nl | Optimalisatie door Z-IM.nl