Stand van zaken derogatie 2018-2021

13-11-2017 om 15:57:41 uur

Derogatie

In september was er een presentatie van Nederland aan het Nitraatcomité van de EU, dit naar aanleiding van constructieve gesprekken met het Nitraatcomité over het Zedse actieprogramma nitraat. De volgende presentatie over het huidige mestbeleid staat voor december op de planning. Rond april 2018 wordt er naar verwachting gestemd over de Derogatie in Nederland.

Over de invulling van de nieuwe Derogatie wordt in december meer informatie verwacht.

Fosfaatreductie plan

Na de uitspraak van het Gerechtshof Den Haag op 31 oktober 2017 is de Minister bereid om een betalingsregeling te treffen door de getroffen melkveehouders welke als nog een heffing verschuldigd zijn. Alle bedrijven die begin augustus een tweede kortgeding hebben aangespannen tegen de staat en zich hebben gemeld voor de lichte toets kunnen volgens de Minister rekenen op eenzelfde uitspraak en dienen zich te houden aan het reductieplan.

Wel kunnen bedrijven via bestuursrecht aan tonen dat er een disproportionele last is waarin individuele bedrijven mee te maken hebben.

Fosfaatrechten

Vanaf 1 januari wordt het fosfaatrechtenstelsel naar alle waarschijnlijkheid ingevoerd. De Minister streeft er naar om in januari 2018 iedereen een beschikking te sturen met het aantal toegekende rechten.

ga terug

Technisch gebouwd door: designpro.nl | Optimalisatie door Z-IM.nl