KringloopWijzer in 2016 verplicht voor alle melkveebedrijven

28-07-2015 om 09:04:18 uur

KringloopWijzer in 2016 verplicht voor alle melkveebedrijven

Met ingang van 1 januari 2016 moeten alle melkveehouders in Nederland voor hun bedrijf de KringloopWijzer op laten stellen.

Omdat de groei van de sector er voor zorgt dat de fosfaatproductie haar plafond heeft bereikt hebben de betrokken partijen van producenten, afnemers en belangenbehartigers met elkaar afgesproken dat vanaf 1 januari 2016 alle melkveehouders mee moeten doen met de kringloopwijzer. Concreet betekent dit dat u ook mee moet doen met de BEX. Omdat voor het invullen van de kringloopwijzer de BEX berekening een uitgangspunt is. Hiervoor moet u van de aanwezige hoeveelheid ruwvoer op 1 januari 2016 een voor de BEX geldige analyse hebben. Dit is een uitgebreider monster waarbij ook de hoeveelheid stikstof, fosfor en hoeveelheid droge stof van de kuil of de balen bepaald worden. Dit laatste gebeurt door de kuil op te meten.

Naast het monsteren van grond hebben wij ook al jarenlange ervaring met het nemen van ruwvoermonsters.

Wanneer u met de KringloopWijzer aan de slag wilt, kunnen wij u hierbij van dienst zijn. Wij kunnen u helpen om de juiste gegevens voor de Kringloopwijzer op de juiste manier in te vullen en bij te houden. U kunt hierbij denken aan: algemene bedrijfsgegevens, dierregistratie, voorraden voer, voorraden dierlijke meststoffen en kunstmeststoffen.

ga terug

Technisch gebouwd door: designpro.nl | Optimalisatie door Z-IM.nl