KringloopWijzer bij Hans Rietveld Agrarisch Advies beschikbaar!

03-12-2013 om 09:34:39 uur

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor de mineralenkringloop op een melkveebedrijf.  Door de sterke en zwakke punten in de mineralenkringloop naar boven te brengen kunnen mineralen efficiënter worden ingezet.

Een hulpmiddel om de mineralenkringloop op uw bedrijf zichtbaar te maken is de KringloopWijzer. De KringloopWijzer brengt per specifiek bedrijf de mineralenkringloop in beeld. Door middel van de KringloopWijzer worden verliezen van ammoniak, stikstof, fosfaat en mineralen inzichtelijk gemaakt.

Door het inzichtelijk maken van de mineralenkringloop krijgt u de beschikking over nieuwe kengetallen die u kunnen helpen om uw bedrijfsvoering te verbeteren en kosten te besparen. De KringloopWijzer kan leiden tot meer gewasopbrengst, minder mestafvoer, lagere voerkosten en efficiënter omgaan met mineralen.

Wanneer u met de KringloopWijzer aan de slag wilt, kunnen wij u hierbij van dienst zijn. Wij kunnen u helpen om de juiste gegevens voor de Kringloopwijzer op de juiste manier in te vullen en bij te houden. U kunt hierbij denken aan: algemene bedrijfsgegevens, dierregistratie, voorraden voer, voorraden dierlijke meststoffen en kunstmeststoffen.

Wanneer de gegevens op de juiste manier zijn ingevuld is het mogelijk om de resultaten van de bedrijfsspecifieke excretie,  bedrijfsspecifieke emissie ammoniak, bedrijfseigen fosfaatnorm en het resultaat voeding te bekijken.

Naar aanleiding van de resultaten uit uw KringloopWijzer kunnen wij samen met u zoeken naar de juiste aanpak voor bedrijfsverbetering.

ga terug

Technisch gebouwd door: designpro.nl | Optimalisatie door Z-IM.nl