Fosfaatrechten

19-12-2017 om 13:51:44 uur

Vanaf 1 januari 2018 worden de fosfaatrechten ingevoerd voor melkvee. De wijziging van de Meststoffen wet, waar de Eerste en Tweede kamer al voor hadden gestemd, wachtte nog op goedkeuring van de Europese Commissie in verband met mogelijke staatssteun. De wet voldoet aan de huidige richtlijnen aldus Margarethe Vestager (Mededinging) gemeld aan minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten (CU).

De fosfaatrechten zijn nodig om onder het nationale fosfaatplafond te blijven, dit plafond is afgesproken in kader van de Derogatie. De huidige fosfaatreductieregeling 2017 heeft ervoor gezorgd dat de mestproductie van melkvee in 2017 naar verwachting onder het afgesproken plafond uitkomt.

Als de fosfaatrechten ingevoerd zijn en er overeenstemming is bereikt over het zesde actie programma nitraatritlijn met het Nitraat comité van de Europese Commissie, is er naar verwachting rond april 2018 een beslissing van ditzelfde Comité over de Derogatie 2018-2021.

Weten wat de gevolgen zijn voor de fosfaatrechten voor uw bedrijf? Vraag naar een van onze adviseurs via 0183 351 000 om de gevolgen in kaart te brengen.

ga terug

Technisch gebouwd door: designpro.nl | Optimalisatie door Z-IM.nl