Aanmelding centrale database KringloopWijzer

29-09-2015 om 12:16:46 uur

Met ingang van 1 januari 2016 moeten alle melkveehouders in Nederland voor hun bedrijf de KringloopWijzer opstellen. Deze verplichting is onderdeel van de leveringsvoorwaarden van uw zuivelonderneming.

U kunt zich nu aanmelden voor de centrale database KringloopWijzer.
U vindt de KringloopWijzer op www.dekringloopwijzer.nl.

Veel data die nodig zijn om de KringloopWijzer goed in te kunnen vullen, moeten automatisch worden ingelezen. Er moeten machtigingen worden afgegeven aan de voerleverancier, melkfabriek, monsternemer en RVO om de benodigde gegevens in te laden in de centrale database.

Om de Kringloopwijzer goed en volledig te kunnen invullen en gebruiken heeft u ruwvoederwaardeanalyses nodig van al het ruwvoer dat u op 1 januari 2016 op uw bedrijf heeft. Alle partijen aanwezig ruwvoer moeten bemonsterd worden door een erkend monsternemer. Hans Rietveld Agrarische Bemiddeling kan deze kuilmonsters correct en snel voor u nemen!

Voor het op de juiste manier invullen van de KringloopWijzer kan Hans Rietveld Agrarisch Advies u van dienst zijn. Wanneer de gegevens goed zijn ingevuld is het mogelijk om de resultaten van de bedrijfsspecifieke excretie, bedrijfsspecifieke emissie ammoniak, bedrijfseigen fosfaatnorm en het resultaat voeding te bekijken.

Wij maken voor u een goed advies ter verbetering van de mineralenefficiëntie. Ook kijken we naar uw mestverwerkingsplicht en de mogelijke gevolgen van de AMvB grondgebondenheid en de invoering van fosfaatrechten voor uw bedrijf.

Wilt u graag meer weten over het invullen en gebruiken van de KringloopWijzer?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

ga terug

Technisch gebouwd door: designpro.nl | Optimalisatie door Z-IM.nl